Zo doe je dat: reanimeren in 6 stappen

Volg je een EHBO of BHV cursus? Dan is het gebruik van de AED een van de dingen die je gaat leren. Ook wanneer je de cursus al enige tijd hebt afgerond kan het aan te raden zijn om voor een herhalingscursus te kiezen. Zo fris je alle kennis weer op en ben je weer op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Je leert daarnaast ook weer hoe je snel kunt handelen in het geval van een hartstilstand. Het kan zomaar voorkomen op de werkvloer dat een van je collega’s een hartstilstand krijgt. Snel handelen is dan een pré, zodat je wellicht een leven kunt redden.

Het is van groot belang om te weten hoe een AED precies werkt en hoe je dit apparaat goed kunt gebruiken. Hoewel er verschillende soorten AED’s in Nederland zijn, is het goed om te weten dat ze allemaal op dezelfde manier werken. Ook heb je er baat bij om te reanimeren in 6 stappen: zo mis je niets en weet je zeker dat je de handelingen op de juiste manier uitvoert.

Leren reanimeren in 6 stappen: voorbereiden op de realiteit

Natuurlijk begin je door het slachtoffer te benaderen en te kijken of het slachtoffer nog bij bewustzijn is. Zo niet, dan is het van groot belang om direct 112 te bellen. Daarnaast kun je zelf de verdere stappen volgen en wellicht de AED toepassen om het hart weer in een normaal ritme te laten kloppen. Wanneer je wilt leren hoe je moet reanimeren kun je hiervoor een EHBO of BHV cursus volgen. Het is ook mogelijk om alleen een cursus te volgen voor het reanimeren en het gebruik van de AED. Je oefent het reanimeren in realistische situaties zodat je goed wordt voorbereid op de praktijk.